Vi er tilbake! Nå: «In The Country»!


ITC_Q5D9384org

ÅPNER HØSTSESONGEN FOR SKIPOP: In The Country kommer til Rådhusfoajeen torsdag 19. september. Det bør du og…

SkiPop er ekstremt stolte av å presentere «In The Country». Det er bare å sitere Tor Hammerø i Nettavisen: «Verdensklasse, intet mindre!»

Trioen har holdt på i over 10 år og har i år turnert i Japan og Europa – nå står så klart Ski for tur. Dette er en konsert du ikke må gå glipp av. Vi slenger på en magisk aften-garanti!

«In The Country» er: Morten Qvenild på piano (bakgrunn fra blant andre National Bank, Jaga Jazzist, Susanna and the Magical Orchestra, Shining mm.), Roger Arntzen på bass (bakgrunn fra blant andre Ballrogg, Chrome Hill ogHåvard Stubø Trio. Han har også tidligere spilt i Østenfor Sol) og Pål Hausken på trommer (bakgrunn fra blant andre Susanna Wallumrød, Bull of the Year, Zahl og andre band).

(UNDER BILDET FØLGER ET ALDRI SÅ LITE INTERVJU MED PIANIST, MORTEN QVENILD)

in the country

In The Country Foto: Jørn©Stenersen

SkiPops representant møtte Morten Qvenild på internettet for å snakke litt om «In The Country», og livet generelt. Helt klart mest om «In The Country», egentlig.

Morten Qvenild: Hellu!

SkiPop: Hallu!

Morten Qvenild: Da er jeg klar.

SkiPop: Brabrabra. Ok, Morten. Kort for noen som av en eller annen tullete grunn IKKE har hørt «In The Country». Går det an å forklare hva de kan vente seg i September, i Ski? Hva tenker dere å servere?

– Vi tenker å spille materiale fra vår 10 år lange karriere, men mest fra den nyeste plata som kom ut på den tyske jazzlabelen ACT i mars. Vi har gitt ut fem plater. Det er kanskje litt misvisende at vi kommer ut på en jazzlabel, for musikken ligger i landet mellom kunstpop, singer-songwritere og progressiv rock.

– Besetningsmessig er vi en trio med piano, bass og trommer, og vi synger innimellom, men hovedsakelig er det instrumentalmusikk. Viktige referanser er for eksempel gammel Genesis, King Crimson, Pink Floyd, Esbjørn Svensson, Ryan Adams med flere.

– Den nyeste plata heter «Sunset Sunrise» og er spilt inn i det legendariske Sunset Sound i Los Angeles.

Det er ei nydelig plate!

– Det er Pål Hausken på trommer og Roger Arntzen på bass. Ryan Freeland er lydtekniker på plata. Han har blant annet jobbet med Joe Henry, Son Volt og Tanita Tikaram!!!

Tanita Tikaram! DET er et navn det er lenge siden vi har hørt. Gøyalt!

– Jeg husker jeg hørte en del på den plata hennes på 80-tallet, i min spede barndom faktisk. Det er kanskje ikke den sprekeste produksjonen…

Tanita Tikaram og Tracy Chapman. Jeg hadde alltid trøbbel med å huske hvem som var hvem. Flinke folk.

– I ettertid må jeg si at platene til Tracy Chapman står seg litt bedre 🙂

Hehe. Ja – de står seg i alle fall. Har ikke hørt så mye på Tikaram i det siste.

Ski-konserten ligger godt plassert mellom et besøk til Romania og Tyrkia, ser jeg på konsertoversikten deres. Dere er mye ute på reisefot? Blant annet en turne i Japan i år – hvordan var det?

– Japan var fett, det er et nydelig land å turnere i: Alt på stell, verdens raskeste tog og fantastisk mat!

Hva med publikum? Likte japanerne “In The Country” fra Norge?

– Konsertene gikk stort sett veldig bra, dette var første gangen der med ITC («In The country»), så vi opplevde at det kom økende antall folk for hver dag i turneen. Mye av Japans scene er konsentrert rundt Tokyo, så vi spilte tre konserter der og knytta til oss gode kontakter i booking- og management-verdenen. Vi tenker å reise tilbake for ny turne i mars 2014.

Så utrolig gøy!

– Så det virka som folk likte det, ja. I Japan finner man de største nerdene i verden på alle mulige slags felt. Jeg har møtt flere publikummere der som kan mer om min egen diskografi og karriere enn jeg kan sjøl…

Moro! Du har mange jern i ilden, Morten. Flere band og prosjekter – hvordan får du tid til alt dette?

– Jeg har alltid hatt mange jern i ilden, og sikkert ikke forholdt meg til vanlige arbeidstimeantall og uker…

– Men nå spisses virksomheten. Jeg er stipendiat på Musikkhøyskolen og spiller kun med prosjekter jeg mener har en plass i prosjektet som går på å elektrifisere flygelet på ulike måter. Framover kommer jeg til å spille med ITC, «Spacemonkey» (med Gard Nilssen), soloprosjektet mitt og muligens Nils Petter Molvær til våren.

Ja, nettopp! Asbjørn Ribe (en annen skipoper) hørte på deg i forrige uke – han syntes prosjektet ditt virket veldig spennende.

– Fett! ja, jeg hilste på Asbjørn. Veit du forresten tider for lydsjekk og liknende. Er det Johnny jeg skal snakke med om slikt?

Ja – jeg tror det. Og så blir det vel litt mat og slikt. Johnny fikser det, tipper jeg.

– Ok, da kontakter jeg ham!

Gjør det. Fint! Takk for en allrait og passe løs prat!

– Takk selv!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s