SkiPop presenterer: Line Kåsa!


LineKaasa--2

AKTUELL FOR SKIPOP: Line Kåsa er klar for Rådhusfoajeen i Ski – det er vi og!

Bli med på konsert – unn deg et glass vin, en pils eller en iskald Solo? Gjør det – for dette blir veldig, veldig fint!

FORDI: Line Kåsa er veldig flink. Hun er 23 år gammal og hun er veldig flink. Vi kunne nesten gitt oss der, men det gjør vi jo ikke…

Vi må si mer – for å få deg til å forstå. At hun er en av de aller flinkeste fra Notodden, siden Sigmund Groven slo igjennom.

Jepps, hun kommer fra Notodden. Og hun spiller piano. Eller Rhodes. Også synger hun veldig kult. Debút-plata «Patterns» kom ut fredag 8. november i år, og er en solid og gjennomarbeida plate. Ikke så rart kanskje, all den tid hun har holdt på med den i nærmere fire år.

– Noen av låtene på plata er blant de første jeg skrev, mens andre ble skrevet i sluttprosessen av innspillinga. Musikken er veldig høstvennlig og varm, sa Kåsa til Spirit i oktober.

Perfekt. Det er fortsatt høst i Ski…

DYKTIGE MEDHJELPERE: Kåsa har med seg musikere som Thomas Steneresen (Eva&The Heartmaker), Olav Torgeir Kopsland (Stråmenn, Kurt Nilsen, Roy Lønhøiden), Erlend Hølland (Lucky Lips),  og Stian Sveen (Lucky Lips) + broren Espen Kåsa, på plata.

Hun sier selv hun er inspirert av band og folk som Radiohead, Wilco, Neil Young, Broken Social Scene, Joni Mitchell og Motorpsycho. Dette lover godt!

  • HVOR? Rådhusteatret i Ski – foajéen (3-4,5 minutter fra togstasjonen i Ski. Ski – i underkant av 30 minutter fra Oslo S med tog)
  • NÅR? Torsdag 21. november. Dørene åpner kl. 19.30 – Line Kåsa går på kl. 20.30
  • PÆNG: 70 kroner i døra – pils, kaffe, brus, nøtter, saltstenger etc. til varierte priser i baren.
  • SJEKK: Den nye plata «Patterns» på Wimp, Intevju med låt i video fra Telen.no + Intervju i Spirit.

OG SÅ: ET INTERVJU MED ARTISTEN – LINE KÅSA:

SkiPop: OK – fortell: Du har akkurat sluppet plata, og du har holdt et par-tre (?) konserter. Hvordan har det gått?

Line Kåsa: − Stemmer, plata kom ut 8. november. Det har gått veldig bra. Vi spilte en liten releasekonsert av det intime slaget på Notodden, jeg og broren min. Innmari hyggelig. I går spilte vi på Internasjonalen med fullt band, det var helt fantastisk moro.

SkiPop: Kult! Hva slags oppsett har du med deg til Ski?

Line Kåsa: − Der blir det meg og broren min Espen Kåsa på gitar og koring. Vi har gjort en del sånne jobber og trives godt med det formatet, tror det vil passe på Ski. På, i? Nå blei jeg usikker…

Hmm.. Tror det er «I», men nå blei jeg faktisk ørlite grann usikker sjøl. Kanskje begge funker? Jeg tror du har rett – det formatet høres blink ut! Fortell om plata, som forøvrig er veeeldig bra. Vi har lest at du har brukt lang tid på den. Er det lang tid på å skrive låtene vi snakker om, eller er det mange studio-sessions spredd utover lang tid, i tillegg?

− Hehe. Tusen takk for det! Jo, plata begynte vi å spille inn i 2009. Den inneholder låter som har blitt skrivi gjennom hele prosessen.

− Det begynte med at vi spilte inn to låter, Maybe og Raining in July, uten at jeg egentlig hadde noen stor plan om å lage en skive ut av det. Men så har det rulla og gått, og etterhvert blei det realistisk å få til et helt album. Det er snakk om maange studio-sessions, ja. Vi har vel brukt fem ulike studioer, mesteparten er spilt inn i Crystal Canyon i Oslo.

Da er det nesten litt beundringsverdig at den låter såpass helhetlig. For det synes jeg absolutt at den gjør. Hvordan jobber du i studio? Har du alt klart, ned til de minste detaljer i arrangementet, eller kommer det av seg selv i samspill med de andre musikantene?

− Kult å høre. Mye kommer av seg sjøl og jeg liker å kunne jobbe litt fritt i studio. Mange av koringene har jeg for eksempel finni på mens jeg har stått i studio, mens andre ting er innarbeida og planlagt nøye i forkant sammen med bandet og produsenten.

− Ofte opplever jeg at de «magiske» greiene kommer av tilfeldigheter eller den ekstra kreativiteten man får av å være i studio. Så altså, noe kontroll må jeg ha, men jeg liker å ha friheten til å teste ut det som måtte falle oss inn.

Du nevner Radiohead, Wilco, Neil Young, Broken Social Scene, Joni Mitchell og Motorpsycho som referanser. Det synes jeg virker hørbart i musikken. Tror jeg. Men jeg tok meg i å karakterisere deg som en «litt tung Aimee Mann», til en kompis her om dagen. Jeg er veldig glad i Aimee Mann, så det er et kompliment, assa. Har du hørt henne? Kan du i så fall forstå det?

− Har ikke hørt om henne! Det skal jeg sjekke ut med en gang.

Gjør det – det slo meg med det samme. Det er ikke likt-likt, men det «minner om». Hun lagde filmmusikken til den veldig fine filmen «Magnolia». Det var der jeg oppdaget henne – den filmmusikk-plata må våre den fineste filmmusikkplata som er laga.

− Kult! Hører «Charmer» nå. Virker lovende, tar det som et kompliment! Legger’n til i ei spilleliste.

Bra! Notodden – hvordan er musikkmiljøet for en som deg der? Det er ikke bare Blues som herjer?

− Musikkmiljøet på Notodden er veldig ålreit det. Har fått spilt konserter der siden jeg begynte som ganske ung, så jeg opplever at byen er støttende til det som måtte være av unge musikere. Jeg merker ikke så mye til den bluesen annet enn på bluesfestivalen, jeg..?

− Masse bra musikanter i byen som spiller andre ting enn blues. Jeg møtte jo også Olav Torgeir Kopsland på Notodden. Det var han som samla sammen store deler av det flotte bandet jeg har med på plata. Bortsett fra bodern da, han tok jeg med sjøl.

Vi skal stoppe der neste gang jeg kjører forbi. Suge inn lufta, kjenne på nerven.

Hva skjer framover nå da? Etter SkiPop? Har du planer om flere gigs, miniturne, verdensherredømme eller lignende? Ny plate – spillefilm – har du forresten laga en musikkvideo, som vi kan nyte?

− Du får sjekke ut Bok- og Blueshuset, trur det kan bli bra! To dager etter SkiPop skal jeg spille på et arrangement på Notodden hvor en haug av andre Notoddenband også spiller, det blir moro. Bra det skjer litt der. Ellers er det ikke så fryktelig mange giger satt ennå. Varmer opp for Monica Heldal i Porsgrunn i februar, det blir gøy. Håper å få spilt litt mer rundt i Norge. Så jeg går for verdensherredømme, ja.

Veldig bra! Vi gleder oss veldig til du og brodern kommer. Det blir garantert lun stemning og lydhørt publikum! Takk for praten Line!

Gleder meg skikkelig sjøl! Virker som et kjempekult opplegg!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s