SkiPop presenterer: Darling West


AKTUELLE FOR SKIPOP: Darling West

AKTUELLE FOR SKIPOP: Darling West, med eller uten kaffekopp.

Ærlig, ekte, sjelfullt, flerstemt og vakkert – som country skal låte. Med en god dråpe bluegrass? Kom på konsert – det står om sjela di (tror vi)!

«Darling West» platedebuterte i våres med «Winter Passing» – en debut som ikke har fått oppmerksomheten den fortjener – men nå får vi i Ski muligheten til å suge inn herligheten (se video nederst i saken).

Som med all musikk som skal forklares skriftlig, må man finne sammenlignbare artister. Referanser. Her flyr tankene i retning Gillian Welch og Allison Krauss. Og det er ment som et (en?) megakompliment.

Gruppa selv nevner Uncle Earl, The Wailin’ Jennys, Red Tail Ring og Abigail Washburn som inspirasjonskilder. Pluss gamle helter som Dock Boggs, Doc Watson, Roscoe Holcomb og New Lost City Ramblers.

Vi sier bare: Vi gleder oss!!! Dette er en jææævla proff og flink trio.

DAGBLADET: «…ei plate like stillferdig og fredelig som lyden av dugg som legger seg i Appalachene, strøket der denne musikken har grodd fram…»

LITT MER OM BANDET: Ekteparet Tor Egil Kreken (vokal, banjo, gitar) og Mari Kreken (vokal, mandolin, mountain dulcimer, munnspill), og Kjetil Steensnæs (vokal, gitar, dobro) synger og spiller som én muskel. De kan det de driver med. Plata «Winter Passing» er rålekker. Låtene er nære og intense – harmoniene er knallfine – det er som å sitte i rommet sammen med dem – lurer på åssen det bli å faktisk sitte i rommet sammen med dem? Kanskje det blir som å få dem under huden? Space… Dette kan bli ditt, mitt og vårt livs soundtrack denne høsten og vinteren.

NRK KULTURNYTT: «Bunnsolide, gode fengende låter!»

ROMERIKES BLAD: «Tett og flott samspill med masse energi, intensitet og tilstedeværelse, en drivende dyktig vokalist med særpreg og låter som fenger fra første til siste spor

LITT MER OM BANDET 2.0: Synes du noen av navnene virker kjente? Ja, Tor Egil Kreken er også bassist i «Shining», Mari Kreken har bidratt på blant annet forrige skive til Stein Torleif Bjella og Kjetil Steensnæs har spilt med blant andre….. (trommevirvel)… …  Rita Eriksen, Sissel Kyrkjebø, Maria Mena, Morten Harket, Beady Belle, Herborg Kråkevik,Maria Solheim, Thomas Dybdahl, Sigvart Dagsland, Kari Bremnes, Anja Garbarek, Bjørn Eidsvåg, Torun Eriksen, Unni Wilhelmsen, William Hut og Tom Roger Aadland…….

Men Nå Er Det «Darling West» som gjelder – heng med!

  • HVOR? Rådhusteatret i Ski – foajéen (3-4,5 minutter fra togstasjonen i Ski. Ski – i underkant av 30 minutter fra Oslo S med tog)
  • NÅR? Torsdag 16. oktober. Dørene åpner kl. 19.30 – Musikken starter presis kl. 20.15.
  • COVER & BAR-FAKTA: 100 blanke kroner i døra – pils, kaffe, vin, brus, nøtter, saltstenger, av og til potetgull etc. til varierte priser i baren.
  • SJEKK: Darling West sin hjemmeside – med allskens info, musikk og bilder.

Fortsatt ikke helt sikker? Sjekk videoen under!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s