SkiPop Presenterer: Oscar Danielson


KLAR FOR SKIPOP: Sveriges visekomet, Oscar Danielson.

Torsdag 19. februar. Torsdag 19. februar. Torsdag. 19. februar. Sitter du ikke på hytta og stirrer i peisen, så veit du godt hva du skal. Du skal på konsert med «Den eneste vennen vi trenger», torsdag 19. februar!

PS! Oscar Danielson spiller LIVE på Lindmo på NRK1 lørdag 14. februar. Vi legger ut lenke så fort den er klar.

«Den eneste vennen vi trenger» er hentet fra ingressen til en DN-anmeldelse av plata «Lovesongs» i 2014. Anmelderen er bare semioverbevist av Lovesongs-plata, men lar ikke muligheten gå fra seg; han vil fortelle om Oscar Danielsons helt spesielle evne til å fange våre tanker, våre følelser… våre liv. I sine tekster:

Oscar Danielson står med én fot i graven. Han savner sin tidløse nittitallsstil, sin livsfarlige bil, sitt nesten perfekte syn. Herfra går det rakt utforbakke. Han tenker på det folk sier, at man blir bedre kjent med seg selv ettersom man blir eldre. Er det virkelig noe man er interessert i, spør han seg selv. Kanskje ikke. Men det er godt å høre Oscar snakke ut om det opptil flere går og tenker på.

[….] Men så gir han en slags trøst, gjennom identifikasjon og tilhørighet. Gjennom å sette pris på de gode sidene, sin bedre halvdel, sine barn. Gjennom å se frem til den dagen man kan bosette seg ved en bekk som sildrer. Han forsikrer deg: Du er ikke alene. Oscar er nattevakten som skjønner hvordan du har det: «Klockan är tolv, och allt är väl. Det som känns som sorg, det är något annat.» (DN.no)
 

Det er godt og treffsikkert skrevet.

Hvor mange plater har mannen gitt ut? Ifølge norske Wiki: 5. Ifølge svenske Wiki: 10: Ifølge hjemmesiden: 18. Vi tror alt er sant. Vi lar det ligge. Det finnes uansett MYE god musikk der ute som du må gjøre deg kjent med før eller etter konserten. Han har også tre bøker på samvittigheten. Her finnes det med andre ord flere innganger, om du er interessert! (Det kommer videoer + anbefalt inngang til Danielsons musikk senere i saken.)

I Norge ble vel Danielson kjent for allmuen via vår egen visekonge, Bjørn Eidsvåg, som har hatt med Danielson på flere sommerturneer siden 2006. Viseskogens klokeste Bjørn, må vi vel si i denne sammenheng.

For SkiPop har det vært en langvarig drøm å få svensken til Follo. Noen av oss har vært fan siden «Schysst & populär» kom ut i 1996. Men, drømmen har virka mindre og mindre sannsynlig etterhvert som hans popularitet har økt, og vår beskjedne scenes «pull-effekt» relativt sett har «krympet/minket».

Men! Faen! Heller! Nå kommer han! Det er vi veldig (les: ekstremt!) glade for.

En annen ting som virkelig klaffa, reint dramaturgisk, var at kjære Ingrid Olava covra nettopp Oscar Danielson under hennes SkiPop-konsert i september i fjor. Husker du det? En av verdens beste låter: «Besvärjelse». Intet øye var tørt. Det var helt fantastisk vakkert. Nå kommer originalen, dere!

Jag har svårt att komma på någon som skriver lika bra poplyrik på svenska. (Dagens Nyheter)

SKIPOP: Hvordan  kan publikum best forberede seg fysisk og mentalt før din konsert, hvis du fikk bestemme? Er det for eksempel noe de burde gjøre, eller høre på, eller eventuelt spise?

OSCAR DANIELSON: – Man bör träffas innan och äta en bit under stillhet. Ingen musik. Inget prat. Tänk kloster.

SKIPOP: Du har jo etter hvert mange utgivelser på samvittigheten, vil det være mulig å kjøpe plater av deg etter endt konsert?

OSCAR DANIELSON: – Jag har med skivor, böcker och min mycket uppskattade ”high-end-merch”. Det är merch som är så dyr att du nästan inte har råd med den. Men alla vill köpa ändå eftersom den är så fin. Så ta med alla pengar du har. Det är lika bra att jag tar med dem hem till Sverige.

SKIPOP: Vi gleder oss til å få deg på besøk! Hva var det som fikk deg til å si ja til å besøke en av Oslos raskest ekspanderende suburber?

OSCAR DANIELSON: – Tack. Jag har hört att det ska vara trevligt i Ski. Eller är det nåt jag borde veta om? Är det nåt ni har mörkat?

  • HVOR? Rådhusteatret i Ski – foajéen (3-4,5 minutter fra togstasjonen i Ski. Ski – i underkant av 30 minutter fra Oslo S med tog)
  • NÅR? Torsdag 19. februar. Dørene åpner kl. 19.30 – Musikken starter presis kl. 20.30.
  • COVER & BAR-FAKTA: 100 små kroner i døra – pils (også god Ægir-øl!), kaffi, vin, brus, nøtter, saltstenger, av og til potetgull etc. til varierte priser i baren.
  • SJEKK: Danielsons FB-side og hjemmeside
  • MULIG/ANBEFALT TILNÆRMING TIL MUSIKKEN: 

od-meld

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s