Dylan Mondegreen gir ut på SkiPop Records: «Every Little Step»


VIDEO: Every Flashlight May Blind You. Les om videoen her. 

«Indie-pop has entered its soft-rock phase, and it sound pretty good», har Pitchfork skrevet om Børge Sildnes’ musikk under navnet Dylan Mondegreen. Forrige plate havnet på AllMusic sin liste over de 20 beste singer/songwriter-albumene i 2012.

«Every Little Step» (hans fjerde album) holder Dylan seg fortsatt innenfor den mykere delen av popskalaen. Innfallsvinkelen skiller seg likevel fra tidligere innspillinger:

Pønk? 

– Ideen var å gjøre det raskt og benytte færrest mulig studiotriks, så jeg ser på dette som mitt pønkalbum. Men med nylonstrengsgitar, sessionmusikere og med småbarnsfamilieorienterte tekster blir jo det en åpenbar selvmotsigelse, sier Børge.

Han tok med seg trommeslager Olaf Olsen (BigBang) og bassist Bjørn Holm (Bjørn Eidsvåg m.fl.) til Rune Berg sitt studio utenfor Oslo. Der spilte de inn ti sanger live, og fikk siden smakfulle bidrag fra blant andre Maria Due og Geir Sundstøl.

dylan1

Dylan Mondegreen. (Foro: Julie Pike) 

Dylan på norsk
Med utgivelse og jevnlige konserter utenfor landets grenser, blant annet i Italia, USA og Japan, er det kanskje et overraskende trekk å legge inn to sanger på norsk på plata.

– Det er ikke et bevisst forsøk på å nå et større publikum her hjemme. De ble til mest fordi jeg var nysgjerrig på hvordan det ville være å skrive og synge på min egen dialekt.

Uansett om de er på norsk eller engelsk, har tekstene forandret seg mye fra første til ferskeste album:

– Det er noe fint ved å kunne dra frem en tidligere utgivelse og tenke «det der, det var meg på den tiden av mitt liv» Det kan bli flaut, det kan bli for nært og jeg kan angre på det i ettertid. Men heller det enn å ikke ha noe bevisst forhold til hva jeg synger om.

Et hull
Første smakebit, tittellåta Every Little Step, er vemodig og oppløftende på samme tid.

– Den handler både om hvor fint det er å se datteren min vokse opp og om savnet av mammaen min, som døde før hun ble født. Det er et hull i livet som aldri kan fylles, det å kunne se dem bli kjent med og få glede av hverandre.

Albumet gis ut på SkiPop Records i Norge, Fastcut Records i Japan (Wild Nothing, Pains Of Being Pure At Heart m.fl.) og Shelflife Records i USA (Radio Dept. m.fl.).

Sjekk ut Dylan Mondegreens nye album via en av disse lenkene:

CDON.com (EU only)
Shelflife Records
Bandcamp
Fastcut Records (Japan)
Platekompaniet (Norway only)
Big Dipper (Norway only)
Spotify
iTunes
Amazon
Tidal

monde

Denne kan bli din: Dylan Mondegreen

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s