Ny utgivelse: GISKE ///»The Wind That Shakes The Barn»


giskegutta

LIVE: Giske består av (fra venstre) Ronnie MAG Larsen, Alex Rinde og Rune Berg

Av helsemessige årsaker fikk GISKE aldri anledning til å følge opp debutalbumet «Carousel Magic Spell» med en omfattende turné. Faktisk ble det bare én konsert, på hjemøya Giske. Heldigvis ble den filmet og tatt opp.

10. juni kom live-EP-en «The Wind That Shakes The Barn»(SkiPop Records) ut, og videoene av låtene slippes enkeltvis i etterkant.

Gitarist Rune Berg, vokalist Alex Rinde og perkusjonist Ronnie MAG Larsen utgjør trioen GISKE, og i mai 2015 kom bandets første album, «Carousel Magic Spell».

Mottakelsen var meget god, både fra anmeldere og platekjøpere, men på grunn av vokalist Alex’ kroniske tarmsykdom ble det minimalt med spillejobber.

– Vi fikk ikke til å reise rundt og spille for folk denne gangen, men Platecoveret med «The Wind That Shakes The Barn» får vi i alle fall vist frem hvordan det hørtes ut på den éne konserten vi faktisk hadde, sier Ronnie.

Trioen har laget utsøkt popmusikk i snart 25 år, hovedsakelig i bandet The Margarets, som nå er oppløst. Alex har vært mye syk, og for ett år siden var det få som trodde bandets musikk skulle finne veien til platerillene.

giskelivecover

Platecover

Det gjorde ikke prosessen enklere at Rune og Ronnie bodde i Oslo, mens Alex bodde på Giske. Men Rune reiste hjem til Alex så ofte det lot seg gjøre, helt til alle låtene på debutplata var ferdigskrevet.

Til sammen har Rune, Alex og Ronnie vært nominert til Spellemannprisen fire ganger, Alarmprisen, Natt&Dag-prisen, vunnet Petres Urørt-pris, mottatt gullplate for over 25.000  solgte album, hatt fire forskjellige plater på topp ti på VG-lista, vunnet

Dagsavisens leseravstemning over årets beste album, vunnet kåringer i både Aftenposten og Avis1 for årets beste singel og vært nummer én på Norsktoppen. For å nevne noe.

Kontakt: Rune Berg-40608408 / runelb@gmail.com

The Margarets: The Margarets debuterte med et brak høsten 2001 med singelen ”Alain Delon / Rubber Rubbish”. Året etter kom den første langspilleren, ”What Kept You?”.

For disse ble bandet premiert med blant annet to nominasjoner til Spellemannprisen, en nominasjon til Alarmprisen, to andreplasser pa VG-lista og et utall seksere fra et samstemt kritikerkorps.

Håkon Moslet kalte The Margarets «bandet som har tatt panegyriske anmeldelser til et nytt nivå».The Margarets’ andre album, ”Love Will Haunt You Down”, debuterte på fjerdeplass på VG-lista vinteren 2005. Singlen ”Surf Alone” fikk mye radiospilling, og den Hans-Petter Moland-regisserte musikkvideoen ble landets nest mest viste det året.

I 2008 slapp bandet sine to siste album, «Look For Love» og den Spellemannprisen-nominerte «Twenty Years Erased».

Rune Berg (39): Det er i hovedsak som gitarist, låtskriver og tekstforfatter i The Margarets og Number Seven Deli Rune har gjort seg bemerket, og som musikalsk ansvarlig og kapellmester for Bikubesong på Det norske teatret.

I tillegg har han vært gitarist for mange andre artister, og har produsert plater for for eksempel Benny Borg, Robert Post og Asbjørn Ribe.

Han har også skrevet musikk til flere filmer og TV-serier, eksempelvis Hans-Petter Molands «Gymnaslærer Pedersen» og NRKs «Sommeren i mitt liv».

Rune slapp sitt første soloalbum, «Hølå», i 2012.

Ronnie MAG Larsen (45): Ronnie er forfatter, kåsør, filmlærer og perkusjonist. Han har skrevet operaen Storkaren som ble satt opp på Den Norske Opera, og spillefilmen Skumringslandet.

Ronnie ble medlem i The Margarets i 1992, har gitt ut to skjønnlitterære bøker på Cappelen Damm, deriblant den kritikerroste novellesamlingen «Offa», er en aktiv blogger, frilansjournalist og musikkvideoregissør.

Alex Rinde (46): Opprettet The Margarets i 1991, og har vært bandets vokalist, tekstforfatter og åndelige gravitasjonspunkt siden starten.

Alex bor på Giske og jobber til daglig på en av de eldste vinylbutikkene i Norge, Jukebox Platebar. Sammen med The Margarets og trioen har han turnert og holdt over 300 konserter for Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken.

Medvirkende /// «The Wind That Shakes The Barn»

Innspilt live i Jo-løå på Giske med portabelt opptaksutstyr, 1. oktober 2015.

  • Alex Rinde: vokal
  • Rune Berg: akustisk gitar
  • Ronnie MAG Larsen: perkusjon
  • Simen Mæhlum: slagverk
  • Per Amund Solberg: bass
  • Stefan Olsen: mandolin, elektrisk gitar
  • Åge Reite: trekkspill, banjo
  • Lise Voldsdal: fiolin
  • Johnny Hide: kor
  • Anita Valderhaug: kor
  • Torill Valderhaug: kor
  • Aino G. Tornes: kor
  • Karina Folland: kor
  • Silje Giske: kor
  • Heidi Roaldsand: kor
  • Mai-Elise Solberg: kor

Produsert av Rune Berg. Tatt opp av Fredrik Ingebrigtsen i Jo-løå, Giske. Mikset av Rune Berg i Lydbroderiet, Sofiemyr.

  • Utgiver: SkiPop Records / Redbrick Records
  • Distribusjon: Phonofile

Diskografi:

  • 2015: Carousel Magic Spell (GISKE), SkiPop Records
  • 2012: Hølå (Rune Berg), album, SkiPop Records.
  • 2012: Strangers In A New Town (Berg/Larsen/Rinde), singel, SkiPop Records.
  • 2012: Toxteth (Number Seven Deli), album, SkiPop Records.
  • 2008: Look For Love (The Margarets), album, Division Records.
  • 2008: Twenty Years Erased (The Margarets), album, Division Records.
  • 2006: Oh! Pretty Woman (The Margarets), singel, Breakwater Records.
  • 2006: Seconds (Number Seven Deli), album, Breakwater Records.
  • 2005: Love Will Haunt You Down (The Margarets), album, Universal Music.
  • 2003: Falkner Street (Number Seven Deli), album, BMG.
  • 2002: I Used To Be Scared (Number Seven Deli), EP, BMG.
  • 2002: Sound Of Summer (The Margarets), singel, Universal Music.
  • 2002: What Kept You? (The Margarets), album, Universal Music.
  • 2001: Alain Delon / Rubber Rubbish (The Margarets), EP, Playground Music.

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s